Rouwfotografie

Bij begrafenissen of crematies komt rouwfotografie steeds vaker voor. 

Momenten die waardevol zijn kunnen vastgelegd worden met 

rouwfotografie.  De laatste woorden van familie en vrienden bij de 

afscheidsbijeenkomst, de bloemen op de kist, een hand op een schouder

Rouwfotografie kan ook steun geven aan nabestaanden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan familie of vrienden die in het buitenland wonen. Maar ook voor kinderen kan rouwfotografie erg belangrijk zijn, omdat zij nog te jong zijn of rouw uitstellen. Rouwfotografie is een mooie ontwikkeling, want ieder mens wil dat een mooi afscheid ook deel uitmaakt van de herinneringen.

Afscheid nemen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. De grootste zorg is het afscheid zo waardig mogelijk in te vullen. Ik kan ervoor zorgen dat u een mooie herinnering krijgt van het afscheid.

Rouw fotografie is meestal niet het eerste waar je aan denkt als er een 

dierbare overleden is. Maar als je een uitvaart hebt wordt die meestal in een roes beleeft. Foto’s geven (vaak later) inzicht en bieden mogelijkheden/kansen om erover te praten. Foto’s die worden gemaakt tijdens een uitvaart kan een waardevol document worden op lange termijn. De foto reportage van een uitvaart is een blijvende herinnering aan een laatste afscheid. De foto’s kunnen dus helpen bij een rouwproces en rouverwerking. Het geeft steun als je de foto’s terug kijkt en je ziet op de foto’s terug welke mensen je steun geven tijdens de uitvaart en de 

laatste groet kwamen brengen aan je geliefde/dierbare.

Met rouwfotografie wordt de sfeer van de dag vertaald in tastbare en bijzondere beelden. De foto’s kunnen worden gedeeld met mensen die niet aanwezig konden zijn (bijvoorbeeld familie/vrienden uit het buitenland, zieken, e.d.).